Wednesday, November 9, 2011

DEMAM vs MAKAN!



Selamat membaca entri Cik As. 

Salam bertemu kembali, agak seminggu tidak mengupdate blog ni. Tapi hari ni, saya akan update, tak tahu mimpi apa masa demam semalam. Bangun-bangun terus rindu kat blog ni. Dua hari ni, demam datang menyerang. Dua hari lepas masih mampu bangun dan hang out bersama best friends. Semalam, dah terlepet macam orang sakit berpuluh tahun tak boleh bangun. Tapi alhamdulillah, hari ni saya dah sihat! Yey! Mungkin gara-gara mimpi indah semasa lena semalam. Huhu.. Yeke? Cuma kepala yang agak berat, harap demam yang pergi itu tidak akan kembali lagi. Amin.. 

Ha, ini sarapan orang demam.Nyam..nyam..Sedap. Tak kisah lah apa orang nak cakap. 
Dah memang saya suka makan nyam..nyam.

Ini nak buka cerita dua hari lepas...

Dua hari lepas, dalam pukul 7, Thania call. Dia cakap 'asiah, keluar kejap'.
Saya yang macam orang blur ni keluar, tengok-tengok dia datang dengan Cik Farah..
Diaorang ajak pergi makan la. Tapi dah maghrib, so rehat dulu kat rumah saya.
Pukul 8 lebih baru kami keluar..

Kami ke Secret Recipie Dataran.
Bermulalah ceritera makan..makan kami.

Haa!!! Yang ni saya yang punya. Choc Fudge! My favourite cake! Jangan jeles taw.
Ni baru dessert.

Yang ni cik Thania yang punya, Choc Indulgance! Yummy.
Al-kisah kek ni, mulanya nak order satu je. Kononnya nak jimat, lagipun takut Farah marah kot kitaorang ni melampau bebena. Masa order tu dia cakap macam ni 'la, kenapa order 1? Ambil la 2, nak share..share pula dia ni'. Weeee! Green light, jadi lah dua kek ni!

Masa suap-suapan bermula. Kami memang sangat sukakan suapan kerana, suapan akan mengimbau memori lalu di zaman persekolahan. 

Cik Thania menikmati kelazatan choc indulgance.

Cik Puan yang menaja makan malam kami! So nice! Semoga Allah memurahkan rezeki beliau.

Banana split! Thumbs up! Lastly tak habis makan, siapa mau jawab? Huhu..

Beef spaghetti bolognese for me! 

Smile always! Yeah, i'm happy. Thanx u all make me smile!

Suapan untuk dia yang selalu menyuapkan kami sewaktu zaman persekolahan.

Semua ini milik cik Thania. Badan kecik, makan banyak.. huuhu..hahaha..

Pihak juri cuba merasa makaroni, ouuch! Tekak saya memang tak sesuai dengan makaroni!
Sorryy! Hihihi..

Alhamdulillah, perut kami sudah kenyang. Terima kasih Farah! Ku panjat syukur ke hadrat illahi,
walau apa pun terjadi kami kekal bersama. Semoga ukhwah ini akan terus berkekalan.
Orang baik, semua oran sayang.. 


7 comments:

wanda_scha said...

eh . . salam asiah . . da follow da :), thnx follow aQ !! ko pe kurng nye !! cntiik gak . . ad thania, best nye kowQ dok dkt2, ley jmpe . . t8 cre !! daa !

Thania said...

hahahahaa... dinner malam yang sangat meriah.. sangat teruja.. dan sangat menarik..hehehe..
tu laa chepah x nak ddk skali.. hehe... kita seperti jakon..hahah..

chae ra said...

asal mkn je x penah nk abez..isy3..haha

asiah abd ghaffar said...

che pah: hehehe.. taw x pe best duk dkt2. hehehe..

thania: pasni ko plak yang belanja kitaorang k!

ira: bese la tu..hahaaha

Lai Qma said...

waahh...sedapnyerr ^^,

asiah abd ghaffar said...

La Qima: memang sedap..harga pun sedap meh..

Hunnym Syot =) said...

sedapnyee dye makan!
kiter pown suke nyam, nyam. hehe :)


http://irsyanim.blogspot.com/2011/11/ciri-ciri-lelaki-yang-boley-dibuat.html